Zašto mi se dešavaju “loše” stvari?

Ovo pitanje se može pojaviti kod svih nas: Zašto mi se dešavaju loše stvari? Uostalom, ako osećamo da mi činimo sve što možemo kako bi živeli život srećni i radosni, ako smatramo da smo dobri ljudi, zašto nam se onda događaju loše stvari?

Svi vi koji čitate sada ovaj blog, verujem da ste se već susreli sa rečenicom da smo mi odgovorni za svoj život. S jedne strane, ova rečenica nam daje osećaj slobode, jer što više preuzimamo odgovornost za svoj život, to više smo u stanju da promenimo stvari u životu. A sa druge strane, ta spoznaja i ta rečenica nam može stvarati i veliki teret. Ta sama spoznaja da ne možemo nikoga i ništa okrivljavati, zna biti teret, i zna biti strašna.

Svaka situacija nam pruža priliku za učenje i za isceljenje.

Naravno, sada će mnogi reći: Dobro Nora, ali ja sigurno nisam želela da mi se dogodi ovo što se desilo. Istina. Na svesnom nivou sigurno to niste izabrali. Slažem se sa vama.

Međutim, izbore koje radimo, stvari koje dozvoljavamo su često izbori koje radimo podsvesno. Sigurna sam da ste čuli i taj podatak da je svesni deo našeg uma 5%, a podsvesni deo je čak 95%. Ne treba nam velika matematika da vidimo da je podsvest jača. E sad. U podsvesti ne postoji da je nešto dobro ili loše. Postoje programi, uverenja. I mi biramo, reagujemo, donosimo odluke na osnovu tih programa i uverenja koja imamo.

Srećom, podsvesna uverenja i programe možemo osvestiti, izbrisati i zameniti ih sa uverenjima koja će nam služiti. Zapravo to je i cilj, da to uradimo, nakon što shvatimo šta je to što volimo, a šta ne volimo. Cilj je da svesno odaberemo ono što je dobro za nas, i da se oslobodimo onoga što nam je loše. Često je sasvim dovoljno sagledati stvari iz drugog ugla i druge perspektive i stvari se menjaju.

Danas već postoje razne metode koje vam mogu pomoći da se oslobodite podsvesnih uverenja, ja svakako predlažem ThetaHealing. ThetaHealing je drevna energetska i duhovna tehnika samorazvoja. U ovoj tehnici se koriste theta moždani talasi niske frekvencije koji se dosežu u dubokoj meditaciji. To je stanje svesti u kojem se može trenutno promeniti stvarnost na bilo kom planu života.

Ova tehnika deluje na svim nivoima vašeg bića – na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom.

Po ovoj tehnici se smatra da mi sami kreiramo sopstveni život i sve što nam se događa snagom naše podsvesti koja sadrži verovanja i osećaje koji su uglavnom suprotni od onoga što svesno želimo i u šta verujemo. Upravo taj raskorak između svesnog i podsvesnog dela našeg bića je ono što nas zbunjuje i onemogćava da razumemo istinski uzrok problema, bolesti i blokada u ostalim segmentima života.

Negativni deo naše podsvesti nas u stvari sprečava da budemo zdravi, keativni, srećni i uspešni. Theta Healing omogućava da se uklone podsvesne blokade, negativna verovanja i osećaji, traume i strahovi i ovom tehnikom se može promeniti bilo koji segment vašeg života ili bilo koje stanje u kome se nalazite.

Hajde sada da vidimo zašto nam se dešavaju loše stvari?
Podeliću sa vama nekoliko stvari.

 1. Ograničavajuća uverenja

Ako imate ograničavajuća uverenja za sebe:

 • Nisam dovoljno dobra,
 • Ja ništa ne znam,
 • Višak sam,
 • Ne smem da koristim svoje talente, itd.

Ako imate ograničavajuća uverenja vezana za život:

 • Život je težak.
 • Život je nepravedan.
 • Život je za patnju.
 • Život nije na mojoj strani.
 • Nisam rođena pod srećnom zvezdom, itd.

Šta se zapravo dešava? Život samo potvrđuje ono u šta vi verujete. Baš zato je važno da imate uverenja koja će vam služiti. Zato krenite da menjate svoja uverenja kako bi mogli da živite život punim plućima.

 1. Ako ne vidite koliko ste divni

Možda nemate dovoljno samopoštovanja, samopouzdanje. Možda ne volite sebe, i ne prihvatate sebe takvima kakvi jeste. Ako je tako onda ćete u svoj život privlačiti situacije koje će želeti da vam daju do znanja da je vreme da krenete da radite na ovim stvarima. Žele da vam daju do znanja da krenete da volite, cenite sebe. Da iugradite samopouzdanje.

Korisno uverene za vas: Poštujem, volim i prihvatam sebe. Divna sam baš ovakva kakva jesam.

 1. Sabotirate samu sebe

Možda vam se loše stvari dešavaju u životu, jer sabotirate svoju sreću, uspeh, divno vezu. Znam, možda sada podižete obrve i govorite: Ma nemoj Nora…. Međutim za ovo često postoje u pozadini čak i generacijska uverenja koja vučemo i koja nas u toj sabotaži podržavaju. Sve to vredi pogledati, istražiti i osloboditi se svega toga.

Kao što sam već rekla, sve nam služi za nešto, pa postavite sebi pitanje: Šta izbegavam/postižem time što sabotiram srećnu vezu/uspeh/dobar posao/sreću?

Već sam odgovor će vam osvestiti puno stvari.

 1. Nalazite se u ulozi žrtve.

Da li su vam poznate ove rečenice: Ovo se može samo meni dogoditi… Drugima je lako, moj život je težak. Mrzim sebe. Ne mogu ja ništa, osećam se bespomoćno Loša sam… Sve upropastim, izgubim.. Voleće me samo ako se žrtvujem za druge…

Uloga žrtve itekako zna da privuče još situacija koje vam se neće svideti…Jer ako verujete da je život težak, mučan, onda će to tako i biti. Život će vam to pokazivati iz dana u dan.

Ove misli i uverenja vredi preispitati. Da li je to zaista tako? Da li ti može biti drugačije? I promenite ova uverenja.

 1. Greške i loše odluke

Možda vam se čini da ste do sada često grešili i donosili ste pogrešne odluke. Možda ste ljuti, besni na sebe sada zbog toga. A taj bes koji osećate pokreće te mehanizme samokažnjavanja, koje će opet dovesti do situacije u kojima ćete osećati kajanje, zamenjanje, prigovaranje prema sebi.. Jer ako sam pogrešila, onda zaslužujem kaznu… Baš lep začarani krug, zar ne?

U ovim situacijama vredi poraditi na opraštanju sebi, kako bi se oslobodili tog besa u sebi i kako bi promenili i pustili te mehanizme kažnjavanja. Opraštanjem prekidate taj začarani krug i dozvoljavate divnim stvarima da uđu u vaš život.

 1. Ogledala

Stvari koje potiskujemo u nama, izlaze na videlo u različitim situacijama. Ako ste ljuti, ljubomorni, tužni zbog nekoga, samo pogledajte, možda vam ta osoba drži ogledalo. Ogledalo o tome šta bi trebalo da promenite, iscelite ili pustite.

 1. Konstantno se žalite

Ako se konstantno žalite, to svakako neće doneti dobre stvari u vaš život. Ako želite da živite u harmoniji i sreći, pričajte dobre stvari. 🙂
Naravno, ovo ne znači da treba da potiskujete stvari, ne znači da ne treba da pričate o stvarima koje vas muče, ali birajte sa kim ćete to raditi. Recite osobi koja će vas saslušati i neće vam dodati još dve lopate težine.

Ovo su samo nekoliko stvari koje nam ne donose dobro u život. Naravno ovaj niz bi mogla da nastavim i dalje, ali svakako predlažem da se krene od ovih stvari.

Ako vam treba pomoć u svemu ovome, zakažite svoj ThetaHealing tretman još danas.
Zakazivanje ThetaHealing tretmana je putem maila: nora.jokanovic@gmail.com

Biće mi drago da vam budem pomoć i podrška na ovom putu ličnog rasta i razvoja. 🙂

Život je divan i zaslužujete divne stvari. 🙂 Krenite da radite na tome još danas. 🙂

S ljubavlju,
Nora

A za sve vas koji više volite da slušate sadržaj:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s