5 lekcija koje su obeležile moju 2020.godinu

Dragi Moji 🙂

Bližimo se kraju još jedne godine. 🙂 Ovaj blog je nekako već postao tradicija svake godine, pa želim i ove godine da podelim sa vama kojih 5 lekcija su obeležile moju godinu. Mada ruku na srce, bilo ih je više. 🙂

Sumiranje je nešto što predlažem i svima vama da uradite, da zaokružimo ovu godinu, i sa ljubavlju je pustimo. 🙂

Pa da krenemo. 🙂

Kao osobi koja voli da planira, planira svoje korake unapred, ova godina je bila izuzetno zanimljiva, da tako kažem… U ovoj godini nije se moglo planirati. Prosto stvari nisu bile do nas. I ove godine više nego ikada kreiranje svog mikro sveta mi je izuzetno služilo. Kreirati mikro svet, gde ja kreiram stvari, gde se osećam prijatno, gde mi je udobno. Mikro svet gde ja mogu kreirati svoje navike, svoje korake. Toliko puta znam u radu sa klijentima pričala baš o mikro svetu, a mislim da ove godine više nego ikada bilo važno kreirati ga. I da, puštanje kontrole, prepuštanje, vera. Sve su to bile lekcije koje su se nadovezivale na sve ovo. Uživati u svom mikro svetu i dozvoliti da se sve ostale stvari poslože za moje najbolje dobro.

Druga lekcija ove godine je bila: Napravi akciju, pronađi drugi put do cilja, ne odustaj. Ove godine sam se udala. To je lepa vest, zar ne? 🙂 Međutim, biti mlada u doba korone baš i nije bilo najjednostavnije. Svadba nam je dva puta odlagana.. Prvi put je doložena dve nedelje pred svadbu, a drugi put svega nedelju dana pred samo venčanje. Velika doza stesa, osećaj da je nešto nemoguće. Međutim, nismo odustajali. Pronašli smo način koji je bio najbolji za sve nas, kako bi venčanje bilo baš onako kako smo mi zamislili. Nisam želela da odustanem od toga da obučem svoju venčanicu, koja je bila spremna, i da taj naš divan dan provedem sa ljudima koji su nam važni, koji nas vole, i koji žele sa nama zajedno da se raduju. Veoma često mislimo da se neke stvari mogu ostvariti samo na jedan način i da nema više puteva. Koliko puta se samo držimo tog puta, iako nailazimo na zidove.. Međutim ova godina me je podsetila da uvek postoji način. Da uvek ima drugi put, samo treba otvoriti oči. I da nikako ne treba odustati od naših snova i ciljeva.

Podrška je nešto što smatram da je svima nama u ovoj godini igrala veliku ulogu, pa tako i meni. Bilo je izazovnijih perioda, bilo je kada nam je teško, međutim u tim trenucima, podrška znači sve. I nismo slabi ako tražimo pomoć. I nismo slabi ako kažemo da nam je teško. Naprotiv. Ove godine sam itekako potvrdila da je to snaga. I da treba da dozvolim sebi da dobijem podršku i ruku koja će me držati. I zbog toga sam izuzetno zahvalna mom mužu, porodici, prijateljima, kolegama koji su bili uz nas. Uvek pričam o tome da ako nam se pokvari autu, odemo kod majstora zar ne? Kada nam se ne kuva, prosto naručimo hranu ili odemo u restoran. A šta radimo kada nama treba pomoć? Dozvolite sebi da tražite pomoć i ruku podrške.

Uživaj u trenutku kao treća lekcija. Koliko puta to kažemo, ali da li zaista uživamo. Ove godine sam obećala sebi da ću svaku situaciju proživeti u potpunosti. Biti prisutna čitavim svojim bićem. I tako je i bilo. Ove godine nisam želela da mi bilo koji lepi trenutak promakne, pa da mi posle bude žao što nisam uživala. Rekli su mi, toliko se spremaš za venčanje, ali će proći za tren oka, da li vredi? Da vredelo je. I nije brzo prošlo. A znate zašto? Baš zato što sam čitavim svojim bićem bila prisutna u trenutku. Upijala svaki trenutak, svaki pokret, svaki osmeh, svaku lepu reč. I moram vam reći da je ovo nešto što sada svečano obećavam sebi, da ću i sledeće godine i svakoj narednoj uživati maksimalno u trenutku i biti prisutna.

Ova godina nam je pokazala koliko se sitne stvari ne trebaju uzimati zdravo za gotovo. Zagrljaji, reći nekome koliko to je važan. I zato sam ove godine grlila jače i govorila ljudima koji su mi važni, koliko ih zaista volim. Izuzetno sam zahvalna što su deo mog života, i želim da to i znaju. Možda su mislili da sam dosadna, i gledali me čudno: Pa Nora to si već rekla. Međutim ja sam koristila svaki trenutak da im kažem: Volim te. Hvala ti što si deo mog života. Značiš mi. Kada se samo setim da svako u moj život ulazi zato što ima poklon za mene i ja imam poklon za njega, nekako mi je osećaj zahvalnosti još veći. Ne uzimajte ljude oko sebe zdravo za gotovo. Recite im da su vam važni. Grlite ih najjače.

Dakle moje glavne lekcije za 2020 godinu:

  1. Kreiraj sebi svoj mikro svet.
  2. Napravi akciju, pronađi put, ne odustaj.
  3. Podrška je važna.
  4. Uživaj u trenutku.
  5. Zagrli najjaće i reci koliko ti je ta osoba važna u životu.

Koje lekcije su obeležile Vašu godinu? 🙂
Biću srećna da podelite sa nama u komentaru 🙂

A ja Vam za novu 2021. godinu želim puno ljubavi, mira, radosti, zdravlja i svega onoga što je Vama bitno i Važno. 🙂 Hvala Vam što ste bili sa mnom ove godine. 🙂

S ljubavlju,
Nora

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s