5 najboljih vežbi za oslobađanje od strahova

Svako od nas ima svoje ciljeve, svoje snove. Međutim, koliko puta vas je strah sputavao o tome da krenete da ostvarujete svoje ciljeve? Recimo. Želite da budete sam svoj gazda, ali jedan glas u glavi govori kako sada nije pravo vreme, da nećete uspeti, da je previše rizično. Ili želite da postanete govornik koji će mnogima promeniti život, ali taj glas je opet tu: Nisi dovoljno dobra, izvini a zbog čega si ti tako posebna, ma daj ne sanjaj… Da li vam je poznato? Svako od nas oseti strah, i to je okej, ljudi smo, ali šta možemo da uradimo kako bi se oslobodili od strahova? Danas malo o tome, moze? 🙂

  1. Vežbaj

Svako od nas se na početku plaši. Sećam se kada sam prvi put sela pred kameru i pokrenula live, imala sam ogroman strah. Jedva sam čekala da se razgovor završi i doslovce da pobegnem. Nije bio prijatan osećaj. Međutim, znate šta je razlika između imanja straha i nemanja straha? Vežba.

Strah bi najradije stajao u zoni komfora i žalio se. Međutim, ako ti je cilj da se oslobodiš straha. Vežbaj, vežbaj i vežbaj. Ako vam je recimo cilj da istrčite maraton, svaki dan vežbajte. Trčite u svom kraju, u parkiću. I svakim danom će biti sve lakše i lakše.

  1. Fokus

Hajde da iskoristimo prethodno dat primer vezan za maraton. Možete primetiti da ostvariti taj cilj nije lako. Ima puno prepreka na putu, recimo ustajanje svaki dan kako bi otišli na trčanje, umor, stres. Umesto da se fokusirate na prepreke koje se nalaze na putu, fokusirajte se na svoj cilj. Fokusiraj se na prvi korak koji sada možeš uraditi na tom putu ka ostvarivanju cilja. Vidi svoj krajnji cilj ispred sebe, ali ne zaboravi na male korake kada je teško.

Ono što je meni pomagalo i dan danas mi pomaže kada se nalazim ispred neke prepreke na putu ostvarivanja ciljeva jeste rečenica: Prepreke su one zastrašujuće stvari koje vidim kada maknem pogled sa cilja.

Zato fokus na cilj i korak po korak. 🙂

  1. Doživi neuspeh ako treba

Da li će se desiti da na tom putu ka cilju doživite neuspeh? O da, biće. Biće i grešaka, i odluka za koje ćete smatrati da ste trebali drugačije da uradite. Smejaće vam se, osećaćete se loše. Ali to nije smak sveta. Često mi kažu Nora, ja ne mogu da krenem ponovo ispočetka. Ne boj se da počneš ponovo ispočetka, jer sada ne počinješ ispočetka, počinješ iz iskustva.
Izvuci lekcije, sagledaj novu situaciju i nastavi dalje.

  1. Uči

Kreni da upoznaješ sebe. Primeti koje su tvoje vrline i koje su mane. Obrati pažnju zbog čega se plašiš i pronađi zašto se plašiš? Odakle je sve to krenulo? Šta je to izazvalo? Veoma često su ti strahovi negde u našoj podsvesti. Imali smo neki događaj i sada smatramo da ćemo ponovo tako proći. Napravite raazliku između tog događaja u prošlosti i trenutka sada. To je situacija u prošlosti, ali sada ste tu. Sada imate novu priliku i šansu. Iskoristite je. 🙂

  1. Seti se svojih prethodnih uspeha

Šta je to što ste do sada sjajno uradili? Da li se sećate da ste uspeli da uradite nešto uprkos strahu? Kako ste se tada osećali? Krenite da osvešćujete te situacije. Svaki uspeh je važan i bitan. Nema malih i velikih stvari. A svaki uspeh će vam pomoći da gradite svoje samopouzdanje i da krenete napred bez obzira na strah.

Ako smatrate da je strah toliko dubok da ne možete sami, ako smatrate da želite pomoć na putu oslobađanja od straha, moj predlog je da zakažete svoj ThetaHealing tretman još danas i da zajedno poradimo na ovoj temi.

Zakazivanje ThetaHealing tretmana je putem maila:
nora.jokanovic@gmail.com

Biće mi drago da ti pružim podršku na ovom putu 🙂

S ljubavlju,
Nora

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s