Zašto su žene koje rade na sebi uglavnom same?

rape-3371263_960_720.jpg
Pre neki dan sam bila na kafi sa prijateljicom. Naravno da se pokrenula tema muško ženskih odnosa, i postavila mi je pitanje: Zašto su žene koje rade na sebi uglavnom same? Kako kaže gde god pogleda, baš to vidi, i po neki retki primeri kada je drugačije. Danas ću malo pisati o ovome. ❤

Kada neko krene da upoznaje sebe, i krene u to istraživanje sebe, ispred te osobe se nađu druge perspektive, otvara se novi svet i puno stvari koje do sada nisu videli. Sluša seminare, predavanja, možda ide i na neke tretmane, i svuda čuje o tome šta je blokira, šta je sputava, i koje su to stvari koje treba da isrpravi kako bi bili srećni. I tako polako lagano naš fokus krećemo da usmeravamo samo na mane i greške. Većinom primećujemo stvari koje nam se ne sviđaju, stvari koje ne funkcionišu. Ne obraćamo puno pažnje na to u čemu smo sjajni, divni, koliko toga smo već do sada postigli. I baš zbog tog razloga vidimo jako brzo i greške u drugim ljudima. I tako veoma često upadamo u zamku da drugima dajemo etikete, ali on ili ona su tek ovde, nisu još uradili puno toga, trebaju juoš puno da rade na sebi. On ili ona je takav, i ne ide uz mene.

Imam utisak da ova perspektiva dovodi do toga da se žene izoluju od muškaraca. Nisu toliko otvorene, jer imaju previše očekivanja od muškarca. Treba da bude: hrabar, snažan, nasmejan, da bude nežan, da bude odlučan, da bude ambiciozan, itd. (svako ima jednu ovakvu listu), ali o tome već mnogo manje razmišljamo da li smo mi spremni da prihvatimo jednog takvog muškarca. Sigurno vam sada prolazi kroz glavu, Nora, naravno da sam spremna, međutim istina nije uvek baš takva…. Ako bi bili spremni da prihvatimo tog muškarca u našem životu, on bi se i pojavio. Često mi trebamo da postanemo partner, kakvog partnera želimo da imamo pored sebe. Svaki muškarac koji nam uđe u život nam je jedna vrsta ogledala. Daje nam do znanja gde smo mi upravo sada po tom pitanju. Ako smo sami, to pokazuje koliko smo svoje srce zaključali, čak i ako mislimo da smo spremni za ljubav. Ako bi prestali da odma tražimo mane, i pogledali bi i koje sve divne osobine ima taj muškarac, videli bi ga iz jedne druge perspektive. I tu ne kažem da treba da sklonite pogled sa onoga što vam se ne sviđa, ali da date priliku da upoznate tog muškarca i sa jedne i sa druge strane.

I još jednu misao da podelim. Veoma često mislimo da može bolje od ovoga što sada imamo. I može, ali je pitanje da li ste vi srećni sa tom osobom? I ako jesmo zašto ne uživamo u tome? Zašto po svaku cenu želimo da pronađemo manu? Zašto po svaku cenu želimo tu ljubav da odguramo od sebe? I obratite pažnju na to koliko ste pristupačne kada ste same. Ako se nalazite u ulozi žrtve, za mene nema pravi muškarac, svi su isti, svi su ovo ono, veoma lako ostajete u toj energiji… I onda se gubi ona nežna senzualna energija, energija koja zavodi. Pa da li to zelite?

Svi smo već bili razočarani, svi smo već razočarali nekog. Samo to da smo i mi nekada nekog razočarali, to nećemo da vidimo. Samo koliko su nas dirali, nas povredili, nas razočarali, i onda se osećamo tužno, besno, iskorišćeno… Ako osećate da ste u prethodnim vezama vi činili sve, onda je sada možda vreme da pustite i muškarcu da se potrudi i da pola stvari uradi on. Jer suština partnerskog odnosa je da smo ravnopravni članovi tog odnosa.

Iz ovog izazova možete da izađete samo ako ste iskreni sa sobom. Pogledajte od čega se plašite? Kada želite da imate partnera pored sebe a on ne dolazi, pokušajte da pogledate sa čim ga držite podalje od sebe? Budite hrabri i iskreni sa sobom, samo tako ćete doći do rešenja.

A ako mislite da vam treba pomoć u tome, svakako preporučujem da uradimo jedan ThetaHealing tretman zajedno, da pogledamo koje su to blokada sa kojima blokirate to da imate partnera. Više o ThetaHealingu možete da pročitate ovde.

Uživajte u divnom danu, i razmislite o svemu ovome. 🙂

S ljubavlju,
Nora

20170921_111449

2 thoughts on “Zašto su žene koje rade na sebi uglavnom same?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s