#6 – Otpustite prošlost i ona će pustiti vas! – Sinergija Leto 2017

flower-1312828_960_720Prošlost. Kada kažem ovu reč ili zamolim osobu da mi priča o svojoj prošlosti, veliki broj ljudi se prvo seti negativnih stvari koje su mu se desile. Koliko godina da imamo, svi u životu smo imali momente koji su boleli, zbog kojih smo osetili tugu, razočarenje. Svi imamo situacije zbog kojih se kajemo, osećamo stid, sramotu. Situacije do kojih bi se rado vratili da ih ispravimo. I da zna jako jako da boli. Ono što tada načešće radi većina, je da traži glavnog krivca zbog kojeg je to tako. A znate zašto nam je lakše u tim momentima biti u ulozi žrtve? Mislimo da će naša bol tako biti manja. Alii neće… Naše emocije su naše emocije, i mi treba da uradimo nešto sa njima…

Odlučite da ćete otpustiti prošlost. Odlučite da ćete osloboditi stvari koje vas pritiskaju, i da ćete napraviti mesta za divne stvari koje jedva čekaju da uđu u vaš život. Neka stvari morate sami da uradite. Kao ni za trbušnjake. Nikoga ne možete da unajmite da radi trbušnjake umesto vas. To morate sami. Isto tako sami možete da donesete odluku da želite otpustite prošlost. Svakodnevno na ThetaHealing tretmanima radim zajedno sa klijentima na tome. I ako osećate da vam je previše mučno, teško, nije na odmet imati nekoga ko će vam taj proces olakšati.

Izbacite iz sebe šta vas muči. Napišite pismo prošlosti, ili samo napišite zbog čega se osećate loše, šta vas pritiska. Crtajte, farbajte, bojite.. Izbacite to iz sebe na način koji je vama najlakši. I kada to izbacie iz sebe, prestanite da se konstantno vraćate na to. Otišlo je, nema ga više.

Oslobodite se uloge žrtve. Osvestite zašto vam ta uloga služi. I videćete da ćete čak i lakše pustiti prošlost, ako preuzmete odgovornost za svoj život.

Današnji zadatak je bio malo drugačiji nego svi do sada. Pa predlažem da ga poslušate u današnjem druženju. ❤ Isto tako ćete tu čuti i detaljnije o našoj današnjoj temi. 🙂 Uživajte. 🙂

11101235_10204711121472144_3096864611058718728_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s