Zašto mi je teško oprostiti?

hugs-1613208_960_720.jpgSvaki čovek želi da živi lepši i srećniji život. Puno puteva vodi ka tome. Jedan je svakako znati kako oprostiti, i oprostiti. Učeni smo da nam je fokus na ono što je izvan nas. Mir, sreću, radost, izobilje tražimo u spoljnom svetu. Samo što je sve ovo u nama, a ne izvan nas…

Čekamo da nas partner podržava i ceni, da nas deca vole, da nas kolege poštuju, da prijatelji uvek budu tu za nas. Mnogi od vas već sigurno znajuu da ovo ne funkcioniše na ovaj način. Razlog za ovo je jako jednostavan. Ako to nemamo u sebi, nećemo videti ni u svetu oko nas. Ono što se dešava u nama, bilo da su to svesni ili nesvesni programi, takvu ćemo stvarnost videti. Znači, ako vi unutar sebe ne volite sebe, niste u miru, ne pronalazite sreću, onda to nećete dobiti ni od koga oko vas.

O ljubavi prema sebi se danas zaista puno priča, ali i ovde nam je to polazna tačka. Ako neko u sebi nosi mržnju, bes, zameranje, prigovaranje prema nekom, on je daleko od ljubavi prema sebi. Kada radimo ThetaHealing tretmane, često se pojavljuje tema prigovaranja, zameranja nekome. Osnove leže u našem detinjstvu i porodicama. Kada je temelj dobar, odjednom nestane šef koga ne možemo da podnesemo, komšija koji stalno nešto prigovara, prijatelj koji se druži sa nama samo iz koristi.. Otpuštajući osećaje zameranja, prigovaranja, besa i mržnje, dolazimo do opraštanja.

Zameram majci, zameram ocu. Hajde da pogledamo zašto? Pre našeg rođenja biramo naše roditelje, to već i nije nova informacija za vas. Sa roditeljima koje smo izabrali možemo najbolje da savladamo lekcije koje su nam potrebne, i koje želimo da dobijemo u ovom životu. Kada radimo na teškim odnosima sa roditeljima, ova informacija je bitna u opraštanju. Znači, ako sam ih ja izabrala, onda samo treba da shvatim i razumem, zašto…

Zapravo često vidim da nas svi ovi osećaji štite. Od čega? Nameće se pitanje..
Kada postavim pitanje, šta može najgore da se desi ako prestanete da zamerate, prigovarate roditeljima, najčešći odgovor je: Ponovo bi bila bliska sa njima. A ako su mi bliski, imam strah da im dajem priliku ponovo da mi povrede. Da… Ovo misli naša podsvest, i zbog ovoga je spremna da nas brani godinama… U toku ThetaHealing tretmana otpuštamo sva uvrenja i osćaje koji se vezuju za sve ovo. I kada to otpustimo, onda dolazi opraštanje.

Imajte na umu da dok nosimo ove emocije zameranja, progovaranja, besa, mržnje, neretko i naše fizičko telo se uključuje u tu odbranu. Ako već dobro poznajete sebe, sigurna sam da primetite da vam reaguje želudac, srčana čakra, glava..

Na ovom putu dobijamo puno prilika za rast i razvoj. Danas već postoji puno tehnika, metoda, koje mogu pomoći. Odaberite jednu i krenite da radite na ovim osećajima.

Uzmite papir i olovku u ruke, i napišite na koga ste još besni, kome još zamerate, i ne možete da im oprostite. Dok budete pisali, videćete da iz ove perspektive već i nema razumnog objašnjenja zašto te terete vučete još od tada.. Ali ih vučete, i teški su vam…

Odlučite da sada pustite te terete, kofere, i odaberite lakoću, slobodu i radost. ❤

Ako odaberete ThetaHealing kao tehniku da Vam pomogne, biće mi drago da Vas provedem kroz proces oslobađanja i opraštanja sa ovom divnom tehnikom.

S ljubavlju,
Nora

11101235_10204711121472144_3096864611058718728_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s