Zarobljeni u prošlosti, uplašeni od budućnosti, izgubljeni u sadašnjosti – kako izaći iz ovog trougla?

hourglass-1703330_960_720Današnji torugao: Zarobljeni u prošlosti, uplašeni od budućnosti, izgubljeni u sadašnjosti. Mnogima je ovo svakodnevica. Danas već ima toliko knjiga, seminara na temu kako živeti u sadašnjem trenutku. Posetimo toliko seminara, pročitamo na stotinjak knjiga, ali nam ipak ne uspeva biti prisutnima u ovde i sada. Ili ako i uspemo, veoma često ne uspevamo u tome da zadržimo taj momenat. Prisećamo se starih stvari zbog kojih mučimo sebe, plašimo se od budućnosti, dok nam taj dragoceni sadašnji trenutak prolazi…

Ali zašto je to tako?
Iz nekog razloga naš um funkcionište tako da mu je lakše da sačuva negativna dešavanja u našim životima, umesto srećnih i veselih događaja. Obratite pažnju, kada pitate nekoga za njegovu prošlost, najčešće će krenuti da priča o negativnim iskustvima, kroz kakve teškoće je prošao. Kao da naš um ima specijalnost da čuva negativne stvari u sebi… Možda je ovo samo jedna vrsta zaštitnog mehanizma za nas. Ali od čega nas sve ovo štiti?

Da li nas uopšte štiti ili nas odvaja od nas samih?

Život bi mogao da bude i igra sa puno divnih avantura. Mi smo odabrali ovu avanturu zvanu ŽIVOT. Znači onda imamo zadatak da se u potpunosti prepustimo, a ne da bežimo od njih. A u potpunosti se možemo prepustiti u uživati u avanturi, možemo samo ako smo u sadašnjem trenutku. Bez strahova. Ako se pojavi strah, on nas drži u prošlosti, i udaljava nas od budućnsti. A pogotovo nam ne dozvoljava život u sadašnjem trenutku.

Kada radimo na sebi, zapravo se suočavamo sa mnogim stvarima. Kada donesemo odluku da želimo da promenimo stvari koje nisu dobre, onda kreće čišćenje korak po korak. Ovaj rad na žalost nije uvek laka stvar, ali je nešto što definitivno vredi na duge staze. A suština, koren, uzrok stvari je nekada tako duboko u nama, da se samo sa svesnim radom može odatle otkloniti. Moja preporuka je uvek da učinite to. Jer ako želimo u potpunosti budemo prisutnii u ovde i sada, ovaj put treba proći.

Za mene je ThetaHealing jedna od tehnika koja mi izuzetno pomaže u tome da razumem, iscelim i otpustim prošlost sa svim negativnim osećajima. A danas volim da radim sa ljudima koji su umorni već od toga da se iste situacije konstantno ponavljaju u njihovim životima, sa ljudima koji je dosta patnje, ogovaranja, ograničavanja. Ljudima koji su spremni da preuzmu odgovornost za svoj život, i da ga izgrade onako kako oni žele.
Godinama se može živeti tako da se ograničavamo, sputavamo, kažnjavamo zbog stvari koje već ne možemo da promenimo, jer već odavno pripadaju prošlosti. Možda na prvu loptu deluje da je lakše živeti tako da konstantno tražimo krivce u životu. Da uvek imamo izgovor zašto nešto nismo postigli, da su nam za sve drugi krivi. Ali kako sam već rekla, samo naizgled je to lakše, jer inače to nam oduzima jako puno energije. Jedna od najtežih stvari je nositi teret prošlosti, i koračati u cipelama koje nas žuljaju već godinama. A da stvar bude još delikatnija, sva ta energija ostavlja tragove ne samo na našem fizičkom telu, nego i na našoj duši.

U toku ThetaHealing tretmana zajedno sa klijentom pronalazimo korene, uzroke izazova sa kojim se suočavamo. Menjamo podsvesna uverenja, osećaje, pogledamo sve te situacije iz Stvoriteljeve perspektive, kroz razumevanje i zahvalnost. Jer kada postoji razumevanje, postoji i isceljenje. I onda se pušta prošlost, oslobađamo se straha od budućnosti, i stižemo u sadašnji trenutak. Mi kreiramo svoj život i svoju stvarnost. Život je čudo koje mi stvaramo. Ono što je danas čudo, već sutra može postati pakao. Ali to sve zavisi od nas. Zavisi od odluke kada kažemo: znam i verujem, da je sve moguće i za mene.

Samo jedna odluka. ❤

S ljubavlju,
Nora

11101235_10204711121472144_3096864611058718728_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s