Šta bi bilo kad bi bilo drugačije?

20170316_093714.jpgToliko puta smo strogi prema sebi. Toliko puta osuđujemo sebe. Toliko puta osećamo kajanje, zameranje, prigovaranje… I sa celim svojim bićem poživljavamo te emocije, i vraćamo se na nešto što već ne možemo promeniti. Bilo je kako je bilo, radili smo tada najbolje što smo mogli i to je to. Možemo izvući lekciju iz toga da naredni put radimo drugačije, ali ako se vraćamo nazad da sebe i dalje kažnjavamo i ukazujemo na greške, to nas nikako ne vodi napred. Čak često imam utisak da kada nas čekaju neke lepe stvari, slaže se sve onako kako želimo, samo čekamo sa kog ćoška će skrenuti neka nevolja i šta će krenuti po zlu.

A da li ste se nekada zapitali šta ako uspem? Šta ako sa lakoćom ostvarim svoje želje, ciljeve?

Udahnite duboko i odlučite da će od danas biti drugačije. Da od danas dopuštate divnim stvarima da se dese bez da u svemu tražite loše. Vi treba da donesete odluku i onda se držite nje. 🙂

Šta bi bilo kada bi osobi koja Vas svaki put u ogledalu pogleda, rekli koliko je volite, koliko je cenite. Koliko ste joj zahvalni što je uvek tu uz Vas. Što Vam je podrška, što Vas razume? Kada bi je više cenili, više verovali u nju? Kada bi je pitali za savet i zaista bili spremni da čujete odgovor? Zašto je ne pitate šta ona želi? Šta voli? Šta je čini srećnom?

Šta bi bilo kada bi se na putu do ostvarenja ciljeva uvek pojavljivali znakovi, kada bi imali to vođstvo. Šta bi bilo kada bi samo te znakove trebali da sledite i zasigurno stižete na željenu desitnaciju? Šta bi bilo kada bi sve bilo lako? Kada bi sve išlo glatko? Šta bi bilo kada bi znali da ne možete da pogrešite? Da je svaka odluka koju donesete ispravna? I da Vas baš ona vodi na putu uspeha?

Šta bi bilo kada bi od sada gledali samo unapred? Kada bi se zahvalili na svojoj prošlosti ma kakva ona bila. Ona Vam je pomogla da naučite razne lekcije. Naučila Vas je da cenite vrednosti, da uživate u svim sitnicama koje život znače. Šta bi bilo kada bi pustili svu gorčinu, tugu, bes, ljutnju, nezadovoljstvo zbog svoje prošlosti?

Šta bi bilo kada bi se sada pojavio idealan partner za Vas? Koji želi da Vam pruži ljubav, podršku, razumevanje u svakom trenutku, kao i Vi njemu? Kada više ne bi trebali da brinete o tome da će Vas ponovo ostaviti, da ćete ponovo ostati sami, napušteni i slomljenog srca?

Šta bi bilo kada bi bili potpuno zdravi? Kada bi imali idelnu težinu? Kada bi Vaše telo izgledalo mlado, sveže, lepo? Kada bi voleli svaki delić svoga fizičkog tela koji je ceo život sa Vama?

A šta bi bilo kada bi poverovali da je sve ovo moguće?

Odgovorite sebi. ❤ I znajte da je sve moguće i ostvarljivo, ako donesemoo odluku i učinimo neophodne korake. ❤

S ljubavlju,
Nora

11101235_10204711121472144_3096864611058718728_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s