Tvoj život ti se obraća, da li ga čuješ?

eye-15699_960_720Mnogi od nas imaju tu potrebu da razumeju zašto nam se neke stvari dešavaju u životu. Razlog: Ako znam zašto mi se nešto tako desilo, znam kako bi trebala sledeći put da radim drugačije. I to je to. Ili ipak nije dovoljno? Ali zašto je život često toliko komplikovan? Kako on komunicira sa mnom. Da li uopšte šalje neke poruke?

Dugo sam tražila odgovore na ova pitanja, a sa vremenom su mi mnoge stvari postale mnogo jasnije.

Sigurna sam da ste i Vi u životu imali sutuaciju koja je bila dosta loša. Bolelo je, pitali ste se zašto, bili ste tužni, razočarani… A nakon nekog vremena ste shvatili da je to bila najbolja stvar koja Vam se mogla desiti. Svet se otvorio zahvaljujuci tom događaju, i život Vam se pokrenuo sa mrtve tačke. Ili čak obrnuta situacija. Toliko ste se radovali nečem, milili ste da je to to, da je ovo najbolja stvar koja je mogla da Vam se desi.. A kasnije dolazi spoznaja, da ovo baš i nije toliko sjajno…

A kada ste se osećali slabo, iskorišćeno, nemoćno? A kada ste mislili da nemate izbora, da je sve ovako i prosto ništa ne možete da učinite… A potom kako je prolazilo vreme, primetili ste sve više puteva, mogućnosti, koje su se naizgled stvorili niotkuda. I onda vidite da su bile tu sve vreme, samo su nekako bile neprimetne do sada.. Ali kako ih do sada nisam videla?

Često kada smo u datoj situaciji, ne vidimo širu sliku. Vremenom kako se naša perspektiva menja (pogotovo ako to vreme koristimo za naš rast i razvoj), istu situaciju kao da vidimo na drugačiji način. I zapravo vidimo koliko “poklona” nam je ta teška situacija donela. Zato je bitno, da situaciju koja nam se dešava, ne stavimo u kutijicu i sakrijemo je u najtamniji deo sobe, ili da nagomilamo na njega nekoliko tepiha, nego da im zaista damo šansu da nam pokažu šta žele da nam poklone.

Koliko god da čudno zvuči: Život ti želi dobro. ❤

Zato budite spremni da u svakoj situaciji koja Vam se dešava, pogledate malo okolo, i primetite sve poklone koji Vam upravo sada stižu. ❤

S ljubavlju,
Nora

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s