Gde su nestali jaki muškarci? A gde su nestale nežne žene?

couple-1502620_960_720Gde su nestali pravi jaki muškarci? A gde su nestale prave nežne žene? Sve više čujem ova pitanja u toku ThetaHealing tretmana kada radimo temu partnerskih odnosa. Žene ne mogu da nađu sebi “pravog” muškarca, a muškarci se žale da više nema “pravih” žena..

Sa druge strane primećujem da, žene koje žele da ih gledaju kao nežne, blage, da ih štite i čuvaju, isto tako u današnje vreme imaju i tu potrebu da ih vide i kao snažne žene, samostalne, ravnopravne. A sa druge strane muškarci ne žele da pokažu tu svoju nežniju stranu, jer onda su manje snažniji, postaju slabi i nevidljivi…

Svaka situacija koja nam se trenutno dešava, bez obzira imate li partnera pored sebe, ili ste u potrazi za onim pravim, jeste odraz naših uverenja, osećaja, trauma koje nosimo u sebi, u svojoj podsvesti. Mi smo je kreirali takvi kakvi jesmo.

Činjenica je, da je devojčicama prvi primer muškarca u životu njihov otac, kao što je dečacima njigova majka. Kakav god da je ovaj primer, na to se gradi sve ostalo vezano za partnerske odnose. Što bi znacilo, da ako je devojčica videla i rasla uz jaku majku, i ona izrasta u jaku ženu. Biće borbena, samostalna, jaka, kao što je njena majka bila. I sve iz razloga, jer je taj primer videla, i kada odraste slediće taj primer. Tako zna. I na osnovu toga bira i svoje partnere u životu. I sada kada pogledate unazad, da li vidite sličnosti između Vašeg odnosa sa partnerom, i odnosa Vaših roditelja. Nije uvek u potpunosti isti, ali dosta sličnosti se pronalazi. I jaka žena u dubini duše, ne želi slabog muškarca pored sebe, ali prosto ne zna kako da ga učini snažnijim. Kako da mu dopusti da on bude jači. U početku se možda svidi da je sve po našem, da mi upravljamo, ali i jakim ženama bude dosta toga. Žele jakog muškarca, ali sada već ne znaju šta da učine. I nije lako… Videli smo mamu, koja je takođe živela sa slabijim partnerom.

Kada radim ThetaHealing tretman sa klijentkinjama sa ovakvim izazovima, prvo pogledamo šta je pokupila od majke, i sada taj obrazac prenosi na svoj odnos. Često je i majka te stvari preuzela od svoje majke, pa tu pričamo o generacijskim uverenjima i programima. Pogledamo takođe, šta bi bilo kada bi naš parner bio jači, šta bi bilo kada bi mu pustili da bude jači od nas? Da li je neki strah u pitanju? I kada zapravo povežemo odakle sve prolazi, menjamo ih sa uverenjima, koja će nam služiti. A kao rezultat dobijamo, da dozvoljavamo muškarcu koji je pored nas, da bude muškarac, a mi da uživamo u tome da budemo žena, bez bilo kakvog straha i negativnih uverenja.

A sa druge strane, slabi muškarci traže jake žene, jer im je majka bila jaka. Tu nam je zadatak da pogledamo kakav je odnos sa majkom. Zašto njemu služi da bude slabiji. Koliko je vezan za svoju majku. Često su toliko vezani, da im je teško da se na pravi način povežu sa drugom ženom. A sa druge strane video je da je i tata uvek slušao mamu, da je mama odlučivala. A on bio neko ko klima glavom i radi kako mama kaže. I sada misli da ako radi ono što je otac radio, da je pravi muškarac. Treba pogledati i šta će biti ako bude snažniji od svoje partnerke? Šta će biti ako u donošenju odluka učestvuje ravnopravno?

Zapravo u toku ThetaHealing tretmana pogledamo koja su ta uverenja, osećaji, događaji, koji dovode do toga da je žena snažnija, a muškarac slabiji. I cilj nam je to da otpustimo, i zamenimo sa uverenjima, osećajima koja će nam pomoći da izgradimo odnos kakav želimo. Ove stvari su najčešće negde duboko u našoj podsvesti sakriveni, imamo samo osećaj da nešto tu ne štima, da se ne osećamo dobro, ali nismo sigurni o čemu se radi… Mislimo da nema izlaza iz ovog začaranog kruga, i da ćemo uvek privlačiti i imati partnere koji nam ne odgovaraju.

Ali nije tako. Sve to možemo promeniti. Osloboditi se ovih osećaja, generacijskih uverenja, obrazaca, opraštanjem, pravimo prostor za nešto novo i divno. Za partnerski odnos kakav zaista želimo da imamo.

I ohrabrujem sve Vas, da učinite nešto po tom pitanju.

S ljubavlju,
Nora

11101235_10204711121472144_3096864611058718728_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s