Kontrola i njeni prijatelji

pretty-woman-1509956_960_720Što više se trudimo da sve kontrolišemo, i da sve konce držimo u našim rukama, to više nam izmiče sve iz ruku i gubmo kontrolu…

Kontrola i osećaj sigurnosti igraju veliku ulogu u našim životima, u načinu razmišljanja i ponašanju. Što nam je neka stvar bitnija, otud sve većih strahova od potencijalnih opasnosti: strah, da ćemo izgubiti ljude koji su nam bitni i važni, da ćemo izgubiti posao, zdravlje, sreću, sigurnost.. Strah da nešto ne radimo dobro, i da ćemo razočarati ljude oko nas. Plašimo se nečega, i mislimo da što jače kontrolišemo naš život, sa time smanjujemo faktor nesigurnosti i opasnosti.

Čiji su zapravo ovi strahovi?

Ovi strahovi nam dolaze najčešće iz detinjstva. Mogu biti strahovi našeg unutrašjeg deteta. Deteta koji je želeo ljubav, pažnju, harmoniju, ali ga nije dobio. Nije ga dobio ni od oca, ni od majke.. Ili je dobio i ljubav i pažnju, ali ne u količini koja mu je bila potrebna, nije bila dovoljno kkvalitetna za njega, i nikad nije bila bezuslovna.

Kao deca, smo izuzetno osetljivi, i primamo signale od roditelja kao male antene. Primili smo signal da mama i tata ne vole jedni druge, da nisu srećni, da su stegnuti, da im nešto nedostaje. Primili smo signal da okrivljuju jedni druge zbog nečega, da se svađaju.. I sve te signale smo stavili negde u našu podsvest. Veoma često smo mislili da smo mi krivi, i odgovorni zbog toga. Preuzeli smo sve te njihove osećaje, energije, programe, koji zapravo i nisu naši. Tako smo naučili šta je nesigurnost, šta znači opasnost. I sa svim ovim osećajima, programima, signalima smo počeli sve i svakoga da kontrolišemo.

Šta je to što zaista kontrolišete? Šta želite da izbegnete ili potisnete sa kontrolom?

Koliko proveravate, kontrolišete svoje partnere, decu, prijatelje, kolege?

Koliko kontrolišete sebe? Svoje osećaje, ponašanje, strahove?

I što više kontrolišete, sve više imate utisak da se život raspada.. Kontrola se hrani strahom. Strahom koji smo pokupili i iskusili kao deca. Dečiji strahovi, nesigurnost, svađe, gubitak mira, harmonije, se negde duboko urezao u nas.. Plašiš se da sve što se tamo desilo sa tvojim roditeljima, desiće se i tebi. Ali ti to nećeš dopustiti, i zato sve kontrolišeš. Samo što ova kontrola, samo naizgled funkcioniše kako bi mi voleli. Zato pustite tu kontrolu, i pustite da se sve stvari poslože za Vaše najbolje dobro.

Kako to učiniti?

Pustite, da se stare rane iscele. Kada se isceli naše unutrašnje dete, sa tim se isceljujemo i mi ovde i sada. Sa ThetaHealing tehnikom, imamo mogućnost da svi ti programi, osećaji, uverenja koja smo pokupili u detinjstvu, budu otpuštena. Pronalazimo sve što Vas sprečava da putite tu kontrolu, i da dopustite lepim stvarima da se dese. Da živite srećan, radostan, ispunjen život bez ovih strahova da će sve propasti ako ja to ne iskontrolišem.

Svaki put kada kažete, ja nikada neću biti kao, ili ja nikada neću raditi kao što je radila.. tada tačno znate šta ne želite, ali ne znate koji su ti obrasci, uverenja, osećaji zbog kojih ipak ponavljate iste stvari.

A ThetaHealing može pomoći u tome ❤

S ljubavlju,
Nora

Zakažite svoj ThetaHealing tretman još danas ❤
11101235_10204711121472144_3096864611058718728_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s